Права на соціальну та професійну адаптацію постраждалим учасникам Революції Гідності

Права на соціальну та професійну адаптацію постраждалим учасникам Революції Гідності: Кам'янецька сільська рада доводить до відома мешканців громади щодо прав на соціальну та професійну адаптацію постраждалим від війни громадянам: Керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2017 р. № 432 «Про затвердження Порядку та умов забезпечення соціальної та професійної адаптації осіб, які звільняються aбо звільнені з військової служби, з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, членів сімей таких осіб, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України та постраждалих учасників Революції Гідності» (зі змінами) з метою залучення до проходження соціальної та професійної адаптації осіб, які звільняються або звільнені з військової служби, з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, членів сімей таких осіб, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України та постраждалих учасників Революції Гідності та розширення їх обізнаності в свої правах на соціальну та професійну адаптацію, в питаннях: - отримання соціальних послуг у сфері зайнятості; - підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації за робітничою професією; - отримання іншої спеціальності на основі здобутого раніше ступеня (рівня) освіти, підвищення кваліфікації, проходження спеціалізації, у тому числі із скороченим строком навчання; - отримання другого (магістерського) рівня вищої освіти на основі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти з урахуванням їх навичок, умінь та побажань. На сьогодні найбільш розповсюдженою формою реалізації своїх прав є навчання учасників антитерористичної операції та інших категорій осіб у автошколах з подальшим отриманням водійських прав від категорії «А» до категорії «DE». За консультацією чи отриманням вищезазначених прав звертатися до відділ №4 (смт Глибока) управління праці та соціального захисту населення, або за телефоном 2-44-05, 0501563777.

Кам'янецька сільська рада інформує громадян, одержувачів пенсій

Кам'янецька сільська рада інформує громадян, одержувачів пенсій: З 1 липня 2023 року автоматично (без звернень пенсіонерів) на 19,7% підвищено пенсії, призначені відповідно до Законів України “Про державну службу”, “Про службу в органах місцевого самоврядування”, “Про статус народного депутата України”, “Про наукову і науково-технічну діяльність”. Перерахунок здійснено на виконання постанови Уряду від 24 лютого 2023 року № 168 “Про індексацію пенсійних і страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2023 році”(пункти 5, 10). Перерахунок пенсій проведено 19 419 пенсіонерам, середній розмір підвищення – 1020,71 грн. З них: • 16 989 пенсіонерам, яким пенсії призначено відповідно до Закону України “Про державну службу”, в середньому виплати підвищено на 1046,70 грн; • 659 пенсіонерам – до Закону України “Про статус народного депутата України”, – на 1450,98 грн; • 1574 пенсіонерам – до Закону України “Про службу в органах місцевого самоврядування” – на 634,89 грн; • 197 пенсіонерам – до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” – на 422,51грн. Виплата перерахованих пенсій проводиться з липня 2023 року у встановлені пенсіонерам дати.

Український ветеранський фонд

Кам'янецька сільська рада доводить до відома ветеранську спільноту щодо ветеранських програм та можливостей: Українським ветеранським фондом (УВФ) Міністерства у справах ветеранів України поширено інформацію про запуск програми “Варто: підтримка ветеранського бізнесу”, в межах якої Український ветеранський фонд надаватиме фінансування бізнесу ветеранів, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України на конкурсній основі. Український ветеранський фонд надаватиме фінансування бізнесу ветеранів, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України на конкурсній основі. Старт прийому заявок - 27 червня 2023 року Останній день прийому заявок - 13 липня 2023 року (до 23:59 за київським часом). Сума фінансування проектів: Мінімальна запитувана сума на проект - 500 000 грн Максимальна запитувана сума на проект - 3 000 000 грн   Право на отримання фінансової підтримки в рамках даного конкурсного відбору проектів мають: • ветерани, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України, які зареєстровані відповідно до вимог законодавства як фізичні особи-підприємці; • юридичні особи, зареєстровані не пізніше ніж за два роки до отримання фінансової підтримки, засновниками яких є ветерани, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України. З більш детальною інформацією щодо порядку проведення та умов участі у конкурсному відборі проектів заявники можуть ознайомитись на сайті Українського ветеранського фонду за посиланням https://veteranfund.com.ua/contests/varto-support-veteran-business/ Подати заявку на участь в програмі ви можете за посилання: https://veteranfund.com.ua/contests/varto-support-veteran-business/ Запитання та уточнення надсилайте на електронну пошту: uvfprojects@veteranfund. mva.gov. на. У темі листа обов'язково вказуйте: “Варто: підтримка ветеранського бізнесу”. Або звертайтесь за номером телефону: +380 (98) 009 48 72.

Кам'янецька сільська рада продовжує інформувати жителів громади щодо різних питань діючого законодавства. Одним з питань, які хвилюють жінок-матерів нашої громади – це питання щодо звання та присвоєння почесної нагороди "Мати-героїня".

https://rada.info/upload/users_files/04418340/be2c8ff2d22b7993f8a1b7035c6866b1.docx